Van octrooirecht, vormgevingsrecht en intellectueel eigendom tot mededingingsrecht, privacy en de daarbij behorende rechtsgebieden kunt u rekenen op de specialisten van Brinkhof. Zowel nationaal als internationaal staan wij onze cliënten bij. In elk rechtsgebied werken we in teams maar zijn flexibel, zo combineren we onze kennis en ervaring en kunt u rekenen op de beste service en maximale inzet voor uw zaak.

Rechtsgebieden

Auteursrecht

Brinkhof is een erkende marktleider op het gebied van auteursrecht. Ons team werkt voor veel van de bekendste bedrijven ter wereld en beschikt over brede expertise, zowel bij het beschermen van de exclusieve rechten van auteurs als bij het begeleiden van gebruikers en tussenpersonen door het auteursrechtendoolhof.

Commercial litigation en collectieve acties

We hebben in house niet alleen kennis over de rechtsgebieden die voor onze cliënten van belang zijn, maar ook ervaring met het bepalen van de beste processtrategie en kennis van complexe procedurele kwesties.

Commerciële contracten

Het commerciëlecontractenteam bestaat uit erkende specialisten op het gebied van contractenrecht die advies kunnen geven gedurende de volledige levenscyclus van een contract.

IT en (out-)sourcing

Wij assisteren nationale en internationale bedrijven, zowel leveranciers als gebruikers bij de meest specialistische IT vraagstukken.

Mededingingsrecht en gereguleerde markten

Bij Brinkhof hebben we diepgaande kennis van het EU-mededingingsrecht en gereguleerde markten.

Media- en persrecht

Advocaten van Brinkhof procederen over (beweerdelijk) onrechtmatige perspublicaties, openbaarheid van bestuur en allerlei vormen van online content, en adviseren media- en technologiebedrijven over Europese en nationale mediaregelgeving.

Merkenrecht

Met een geïntegreerde praktijk van ervaren advocaten en merkgemachtigden heeft Brinkhof in heel Europa een grote reputatie als merkenrechtspecialist.

Octrooirecht

Brinkhof is dé specialist in octrooirecht. Ons kantoor heeft het grootste team advocaten dat zich puur richt op het octrooirecht.

Platformrecht

De advocaten van Brinkhof werken aan complexe procedures en pragmatische adviezen over de volle breedte van de Europese en nationale regulering van online platforms, op basis van onder meer de Digital Services Act, Digital Markets Act en gerelateerde regelgeving.

Privacy en gegevensbescherming

Brinkhofs team van ervaren privacy advocaten staat klaar om u bij te staan in zaken over privacy en gegevensbescherming.

Reclamerecht

Het maken van reclamecampagnes en -claims is door gestaag uitdijende regelgeving en strenge handhaving steeds moeilijker geworden. Niet alleen concurrenten kijken mee, ook de overheid handhaaft op steeds meer gebieden.

Telecommunicatierecht

Er zijn maar weinig kantoren met zoveel verstand van zaken op het gebied van telecommunicatierecht als het onze. Wij zijn al vanaf het begin van de liberalisering van de telecommunicatiemarkt betrokken bij de spraakmakende zaken op dit vlak.

Vormgevingsrecht

De advocaten en gemachtigden van Brinkhof zijn ervaren specialisten in het beschermen van vormgeving.