Brinkhof_Textured_Abstracted,Beauty,Ocean-liked,Clean_Empty_Pages_Isolated

Reclamerecht

Reclamerecht

Het maken van reclamecampagnes en -claims is door gestaag uitdijende regelgeving en strenge handhaving steeds moeilijker geworden. Niet alleen concurrenten kijken mee, ook de overheid handhaaft op steeds meer gebieden. De advocaten van Brinkhof zijn ervaren in beide delen van het reclamerecht.

Handhaving overheid

Handhaving van consumentenrecht heeft tanden gekregen en vormt één van de speerpunten van de Autoriteit Consument & Markt. Overtreding van soms zeer gedetailleerde voorschriften kan leiden tot boetes van wel 1% van de jaaromzet. Wij hebben ruime ervaring in het bijstaan van ondernemingen die met handhaving te maken krijgen, zowel in het onderzoekstraject als in het aanvechten van boete- en publicatiebesluiten bij de rechter.

Concurrenten onderling

Hoe competitiever een sector is, des te kritischer houden concurrenten elkaar in de gaten. Een kleine onjuistheid of verkeerd begrepen vergelijking kan al snel leiden tot allerlei juridische acties. Het is dan zaak vooraf reclameclaims goed te checken, of natuurlijk de aanval te kiezen als het juist de concurrent is die over de schreef gaat. Marktaandelen worden maar moeilijk gewonnen en des te sneller verloren. De advocaten van Brinkhof zijn ervaren om hier op een effectieve manier mee om te gaan.

Specialisten in farma-reclamerecht

Voor sommige sectoren gelden speciale en vaak strengere regels dan voor gewone consumentenproducten. Dit geldt vooral voor geneesmiddelen, en dan al helemaal voor de receptgeneesmiddelen. In deze sector gelden zeer specifieke regels die bovendien streng worden gehandhaafd. Bij Brinkhof vindt u advocaten die daarmee goed bekend zijn en als specialisten in het farma-reclamerecht worden beschouwd.

"Our main supplier of legal services in the Benelux. Always trustworthy and reliable. Delivers what is expected."

Legal500

Team