Brinkhof_Abstract_beige_foil

IT en (out-)sourcing

IT en (out-)sourcing

Organisaties kunnen niet zonder IT-producten en -diensten. Ze zijn sterk afhankelijk van een goede werking daarvan. Onderhandelen over contracten op dit gebied en het opstellen ervan is specialistisch werk. IT-problemen zijn ingewikkeld, vaak bijzonder kostbaar en leiden niet zelden tot rechtszaken.

Specialistische vraagstukken

Wij assisteren nationale en internationale bedrijven, zowel leveranciers als gebruikers bij de meest specialistische IT vraagstukken. Wij hebben ervaring in overeenkomsten op uiteenlopende gebieden als SaaS, licenties, distributie, ontwikkeling, onderhoud, uitbesteding en e-commerce. Daarbij zijn we gericht op het voorkómen van procedures. Zo nodig voeren we die echter, bijvoorbeeld over licentie-compliance of vastgelopen IT-projecten.

Outsourcing

Een speerpunt van Brinkhof is de juridische ondersteuning van (out-)sourcing, zowel information technology outsourcing (ITO’s) als business process outsourcing (BPO’s). Wij maken dikwijls al tijdens de voorbereidingsfase deel uit van het team dat de offerteaanvraag (RFP, RFI of aanbesteding) opstelt.  Op verzoek nemen wij in de contractfase de leiding in de onderhandelingen. Daarvoor werken we nauw samen met specialisten op het gebied van inhoudelijke en organisatorische IT-aspecten. Zo hebben wij onder andere de ontvlechting van diverse outsourcingscontracten begeleid. Brinkhof is lid van Sourcing Nederland, het onafhankelijke kennis- en informatienetwerk voor succesvolle samenwerkingen in sourcingverband.

Specialisten

Wij staan in de markt bekend als specialisten en worden regelmatig gevraagd om onze expertise. Zo is Eliane de Vilder bestuurslid van het wereldwijde netwerk van IT-advocaten ITechLaw en doceert Wieke van Angeren aan de Grotius specialisatieopleiding IT, data & recht (onderdeel Outsourcing). Teun Burgers is docent bij vakvereniging Sourcing Nederland en geeft tevens gastcollege aan de Nyenrode Universiteit. Lars Leemeijer is redacteur van het tijdschrift Computerrecht.

"Brinkhof combines strong legal expertise with knowledge of the market and high sensitivity towards internal company politics."

Chambers Europe

"Brinkhof has been able to structure complex international contracts during tough negotiations while keeping both risk mitigation and business value well balanced."

Chambers

"Brinkhof has one of the largest and most experienced dedicated IT-contracting practices in the Netherlands."

Legal500

Team