Eliane de Vilder Advocaat / Partner

Eliane de Vilder

Partner en dagelijks bestuur 

Eliane is partner bij Brinkhof en één van de oprichters van ons advocatenkantoor. Zij legt zich toe op commerciële contracten waaronder het opstellen, uitonderhandelen en het adviseren daarover. Eliane heeft veel outsourcingstrajecten begeleid, zowel vanuit het perspectief van leveranciers als klanten. Ze is dan ook bekend met de belangen van beide partijen. Ook adviseert zij cliënten over onder andere IT-sourcingcontracten zoals softwarelicenties en SaaS.

IT- en sourcingspecialist

Al vele jaren wordt Eliane door Chambers & Partners gerankt als IT- en sourcingspecialist. Ze heeft ervaring met software-audits en staat cliënten bij in IT-gerelateerde geschillen. Haar cliënten zijn divers en variëren van startups tot beursgenoteerde ondernemingen.

Wat anderen over Eliane zeggen:

“Eliane de Vilder advises on a range of IT and outsourcing contracts. Sources highlight her negotiation skills and also note: ‘She listens well and clearly sets out what we can and can’t do as well as her suggestions’.” (Chambers and Partners)

Ervaring & nevenactiviteiten

Eliane is lid van de Vereniging Informatierecht Advocaten (VIRA) en de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR). Ook is zij bestuurslid van Sourcing Nederland en van ITechLaw.

In 1986 studeerde Eliane af aan de Universiteit Leiden en behaalde in 1987 in de Verenigde Staten een LL.M aan de Duke University School of Law. In datzelfde jaar trad zij in dienst bij NautaDutilh. De postdoctorale opleiding Informaticarecht aan de Grotius Academie voltooide ze in 1996.

 Een greep uit de zaken van Eliane de Vilder:

  • Begeleiding van een pensioenfonds bij de outsourcing van kernapplicaties en infrastructuur.
  • Begeleiding van een gespecialiseerde industriële dienstverlener bij diverse outsourcingtrajecten.
  • Adviseerde een fullservice IT-dienstverlener over verschillende geschillen met klanten.
  • Adviseerde een Enterprise Cloud Data Management-bedrijf over aanbestedingstrajecten in Nederland.
  • Adviseert al vele jaren een wereldwijd telecom- en mediabedrijf over technologie- en mediagerelateerde contracten met grote telecom- en mediabedrijven.
  • Adviseerde een wereldwijd farmaceutisch bedrijf over de benodigde contracten voor de exploitatie van een door hen ontwikkeld softwareplatform