Brinkhof_Omgeving_Wieke_van_Angeren
Wieke van Angeren Advocaat / Partner

Wieke van Angeren

Partner

Wieke is partner bij Brinkhof en gespecialiseerd in het opstellen en uitonderhandelen van commerciële contracten met een focus op software en IT, zoals sourcing, SaaS, DevOps en cloud, of op IP, zoals licenties, R&D en joint development. Daarnaast houdt Wieke zich bezig met IT-geschillen.

Projecten

Wieke staat regelmatig cliënten bij in uiteenlopende sourcing-, IT- en IP-projecten. Zij werkt zowel voor afnemers als leveranciers. De cliënten in Wieke’s praktijk zitten veelal in de financiële sector, de TMT-sector en de energiesector.

Wat anderen over Wieke zeggen:

“Wieke van Angeren advises on commercial contracts particularly within the software and IT sector, with an additional specialism in IT and technology in the financial sector. Clients consider her to be ‘very experienced, dedicated and determined to deliver milestones within a deadline; she is a true example of a partner with a relationship to the customer’.” (Chambers and Partners)

Ervaring & nevenactiviteiten

Regelmatig geeft Wieke lezingen en cursussen op haar vakgebied, zowel aan bedrijfsjuristen als aan advocaten. Zij voltooide in 2007 de postdoctorale opleiding “Nationaal en Internationaal Contracteren” aan de Grotius Academie en is sinds 2016 docent aan de Grotius opleiding IT, data & recht (onderdeel Outsourcing).

Sinds 2015 is Wieke als partner verbonden aan Brinkhof. Tot die tijd werkte zij als counsel bij Freshfields in Amsterdam. Daar heeft zij de IT- en sourcingpraktijk opgezet en geleid nadat ze eerst een half jaar bij het kantoor in Frankfurt had gewerkt. Zij studeerde in 1998 af aan de Universiteit Utrecht en is in datzelfde jaar beëdigd als advocaat.

Een greep uit de zaken van Wieke van Angeren:

  • vaste adviseur voor Google’s cloud contracting team in Nederland;
  • begeleiding van een toonaangevend Nederlands bedrijf in de financiële en lease-industrie bij de outsourcing van hun kernsysteem voor contractbeheer voor Europa, alsmede van hun wereldwijde betaaldiensten;
  • begeleiding van een aan Euronext genoteerde Nederlandse multinational bij het opstellen van al haar modelovereenkomsten en vertegenwoordiging bij complexe onderhandelingen met diverse zakenpartners en klanten;
  • adviseur voor een full-service IT-dienstverlener in verband met een groot geschil met één van haar klanten;
  • onderhandeling van contractdocumentatie voor DevOps diensten voor een grote speler in de financiële dienstverlening voor meer dan 30 landen wereldwijd.