Brinkhhof_Teun_Burgers
Teun Burgers Advocaat / Partner

Teun Burgers

Partner

Teun, partner bij Brinkhof, legt zich toe op het opstellen en uitonderhandelen van, en het adviseren over commerciële contracten. Zijn bijzondere expertise is op het gebied van IT-overeenkomsten, zoals sourcing, softwarelicenties en SaaS, en IP-overeenkomsten (Intellectual Property), waaronder overdracht, licenties, R&D, MTA en jointdevelopment-overeenkomsten. Daarnaast heeft Teun ervaring met distributie- en agentuurovereenkomsten, software-audits, de afhandeling van commerciële geschillen en met de advisering in M&A-transacties waarbij IT en IP cruciaal zijn.

Veelzijdige specialist in IT- en sourcing-transacties

Teun adviseert veelvuldig over IT- en sourcing-transacties, zowel private tenders als aanbestedingen. Hij werkt voor cliënten uit diverse sectoren waaronder de financiële, energie-, retail- en TMT-sector. Doordat Teun zowel afnemers als leveranciers bijstaat, is hij bekend met de belangen aan beide zijden van de tafel.

Wat anderen over Teun zeggen:

Teun wordt door Legal 500 gerankt als Next Generation Partner: "We always work with Teun Burgers. We initially came to him for our IT-contracting work, but now he is our preferred lawyer for all our complex contracting work which he always brings to a successful closing. Teun is extremely knowledgeable, responsive, time-efficient and overall, very pleasant to work with." (Legal500)

Ervaring & nevenactiviteiten

Teun geeft (gast-)colleges aan de Nyenrode Business Universiteit en is docent voor Sourcing Nederland. Hij is lid van de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA), de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR) en de Vereniging voor Distributie-, Franchise- en Agentuurrecht (DFA). Sinds 2018 werkt Teun bij Brinkhof waar hij in 2023 als partner toetrad. Daarvoor werkte hij bij DLA Piper in Amsterdam. Teun heeft de postdoctorale opleiding Informaticarecht aan de Grotius Academie cum laude voltooid in 2017.

Een greep uit de zaken van Teun Burgers:

  • Adviseur van een financiële dienstverlener inzake de outsourcing van diensten ten gunste van de FIFA Clearing House.
  • Het bijstaan van een softwareleverancier in een geschil met wederverkopers.
  • Adviseur van een industriële dienstverlener inzake de wereldwijde uitbesteding van IT-infrastructuurdiensten.
  • Adviseur van een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in de opslag van olie, vloeibaar gas en chemicaliën bij het inkopen van terminalmanagementsystemen.
  • Adviseur van een toonaangevende Nederlandse hypotheekverstrekker inzake een BPO-/ SaaS uitbesteding.