Commercial litigation en collectieve acties

Commercial litigation en collectieve acties

Brinkhof vertegenwoordigt leidende technologiebedrijven in complexe civiele procedures die de kern van hun bedrijfsvoering raakt. We behandelen zaken op o.a. het terrein van het mededingingsrecht, privacy en databescherming, en aansprakelijkheid van internettussenpersonen. Dergelijke zaken vragen vaak om een multidisciplinaire benadering, en dat is precies wat Brinkhof biedt. Specialisten die leidend zijn in hun vakgebied werken op dit terrein nauw samen met door de wol geverfde procesadvocaten. We hebben in house niet alleen kennis over de rechtsgebieden die voor onze cliënten van belang zijn, maar ook ervaring met het bepalen van de beste processtrategie en kennis van complexe procedurele kwesties, zoals het Nederlandse regime voor collectieve acties (de WAMCA), internationale bevoegdheid en toepasselijk recht.

Onze advocaten hebben uitgebreide ervaring met het coördineren van dergelijke zaken met internationale en lokale kantoren in andere jurisdicties. Wij kunnen zowel de internationale strategie uitzetten als die strategie vertalen naar de aanpak die het beste aansluit bij de Nederlandse praktijk.

Procedures bij de Hoge Raad (cassatie)

Brinkhof heeft ook een cassatiepraktijk. Partner en Head of Litigation Jan Pot heeft bij de Hoge Raad opgetreden in zaken over o.a. octrooirecht, merkenrecht, privacyrecht en aansprakelijkheid van internettussenpersonen. Jan heeft in cassatie nog nooit een zaak verloren waarin hij de gedaagde bijstond.

Team