Brinkhof_One_in_the_hotel_VisualScientist

Commerciële contracten

Commerciële contracten

Het commerciële contracten team van Brinkhof bestaat uit erkende specialisten op het gebied van contractenrecht die advies kunnen geven over de volledige levenscyclus van een contract. Van RFP en onderhandeling tot de beëindiging van een contract, bij Brinkhof bieden wij deskundige ondersteuning. Dit doen wij zowel voor nationale en internationale bedrijven en voor andere advocatenkantoren wanneer deze behoefte hebben aan onze specifieke kennis en expertise. We hebben een groot netwerk van ‘Friendly Firms’ waar we mee samenwerken, zowel binnen Nederland als internationaal.

Bredere adviseur dan uitsluitend juridisch

We zijn advocaten, maar we adviseren niet puur en alleen op het juridische vlak. Dankzij onze jarenlange ervaring aan beide kanten van de onderhandelingstafel weten wij wat de belangen aan de andere kant van de tafel zijn, wat market practice is, hoe onderhandelingen het best gestructureerd kunnen worden en hoe we het juiste resultaat voor onze cliënt kunnen bereiken. Wij adviseren op de volle breedte, waarbij we ook de kennis en expertise inzetten vanuit andere specialisten van ons kantoor, zoals bijvoorbeeld ten aanzien van privacy. Wij adviseren niet alleen maar procederen ook over commerciële contracten, zowel voor de gewone rechter als in arbitrage. Dit stelt ons in staat om door de ogen van een rechter or arbiter naar contracten te kijken wanneer we deze opstellen en uitonderhandelen.

IT-, IP-contracten en commerciële contracten

Naast onze ervaring met allerhande IT-contracten hebben wij veel kennis van contracten op het gebied van intellectueel eigendom en complexe technologieën. Denk hierbij aan overeenkomsten zoals octrooilicenties, research en development contracten, joint development contracten en material transfer agreements. Regelmatig werken wij aan deze contracten in samenwerking met onze collega’s die zich toeleggen op octrooien en bedrijfsgeheimen. Op deze manier combineren we onze expertises om te komen tot gedegen contracten die zien op complexe technologie. Uiteraard adviseren en procederen wij ook over meer day-to-day commerciële contracten, zoals distributie- en agentuurovereenkomsten, koopovereenkomsten, overeenkomsten van opdracht, NDA’s, etc.

Specialisten

De advocaten van Brinkhof staan in de markt bekend als specialisten. Zo is Eliane de Vilder bestuurslid van het wereldwijde netwerk van IT-advocaten ITechLaw en doceert Wieke van Angeren aan de Grotius specialisatieopleiding IT, data & recht (onderdeel Outsourcing). Teun Burgers is docent bij vakvereniging Sourcing Nederland en geeft tevens gastcollege aan de Nyenrode Universiteit. Lars Leemeijer is redacteur van het tijdschrift Computerrecht.

"Brinkhof combines strong legal expertise with knowledge of the market and high sensitivity towards internal company politics."

Chambers Europe

"I have worked with Brinkhof on complex requirements for IT advice combining intellectual property (licensing and copyright) and distribution as well as reseller disputes. It is unusual to deal with lawyers who, as individuals, span these complex areas – yet Brinkhof has a team of them."

Legal500

"Brinkhof has been able to structure complex international contracts during tough negotiations while keeping both risk mitigation and business value well balanced."

Chambers

Spraakmakende zaken:

  • het bijstaan van een internationale energieleverancier bij de totstandkoming van verschillende commerciële contracten (B2B) betreffende onder meer de levering van warmte;
  • het adviseren van een beursgenoteerde multinational betreffende allerhande modelovereenkomsten, inclusief het uitonderhandelen daarvan met grote klanten en partners;
  • het in samenwerking met andere, in M&A gespecialiseerde, advocatenkantoren adviseren over de IP- en IT-aspecten van nationale en internationale fusie- en overnametrajecten.

Team