Brinkhof_octrooirecht

Octrooirecht

Octrooirecht

Brinkhof is dé specialist in octrooirecht. Ons kantoor heeft het grootste team advocaten dat zich puur richt op het octrooirecht. Per zaak stellen wij een dedicated team samen. Dankzij onze omvang en flexibiliteit kunt u altijd rekenen op voldoende menskracht en ondersteuning van degenen met de meest relevante kennis en ervaring.

Internationaal

Het octrooirecht is er om technische ontwikkelingen te beschermen. Met een octrooi in de hand kan een concurrent worden belet een product na te maken of een proces te kopiëren. Dit rechtsgebied is bijzonder complex en geschillen vinden vaak op internationale schaal plaats, met mogelijk grote impact op de resultaten van een bedrijf. De advocaten van Brinkhof staan bekend om hun uitstekende staat van dienst in internationale octrooizaken. Ze passen moeiteloos in ieder internationaal procesteam en coördineren efficiënt het Europese deel daarvan.

Sparringpartner voor cliënten

Door onze specialisatie in het octrooirecht zijn wij een vakkundige sparringpartner voor onze cliënten. Wij zijn dagelijks op dit vlak actief en staan hiervoor dikwijls in de rechtbank. Onze kennis en ervaring is daarmee een waardevolle aanvulling op de kennis van het octrooirecht dat onze cliënten vaak ook al zelf in huis hebben. Onze aanpak is helder en krachtig met korte, puntsgewijze adviezen en altijd in goed overleg met onze cliënten.

Lifesciences en telecommunicatie

Als de specialist in octrooirecht werken wij veel voor multinationals uit binnen- en buitenland. Het gaat dan vaak om procedures van internationale aard en in de sectoren van lifesciences en telecommunicatie.

Inclusief technische kennis of een technische achtergrond

In ons team zijn verschillende advocaten met relevante technische kennis dan wel een technische opleiding. Wij hebben dus altijd een specialist beschikbaar die de taal van onze cliënten spreekt en hun business en producten begrijpt. Als zelfstandig advocatenkantoor zijn we bovendien onafhankelijk in ons werk en onze adviezen.

UPC

Met de komst van het UPC (Unified Patent Court) verwachten wij veel veranderingen op dit vlak in Europa waarbij de komende jaren nog twee systemen naast elkaar zullen bestaan. Er is een keuze om een octrooi in een traditionele, nationale procedure te handhaven of aan te vallen, of in een gecentraliseerde procedure voor het UPC . Onze advocaten zijn goed voorbereid en bekend met dit onderwerp en kunnen u hierin uitstekend adviseren en bijstaan. Door onze samenwerking met het Duitse advocatenkantoor Vossius hebben we de benodigde omvang en internationale kennis om effectief te opereren binnen dit nieuwe Europese systeem.

"The lawyers at Brinkhof are top of the Dutch market for patent cases because they combine legal knowledge with technical knowledge"

Chambers Europe

"Strong expertise in patent litigation"

Legal500

Spraakmakende zaken

  • het wereldwijd bijstaan van Accord Healthcare in complexe octrooizaken tegen grote farmaceutische multinationals, het toezicht houden op de procesvoering en het coördineren van Europese processtrategieën;
  • het vertegenwoordigen van de fabrikant van mobiele telefoons OPPO in multi-jurisdictionele octrooigeschillen met een groot aantal houders van standaard essentiële octrooien (SEP’s);
  • optreden voor het Broad Institute van MIT en Harvard in de verdediging van zijn aanzienlijke Europese CRISPR-octrooiportefeuille voor het Europees Octrooibureau;het vertegenwoordigen van WIKO in verschillende procedures tegen Philips over rechterlijke bevelen in het geval van standaard essentiële octrooien (SEP’s) en FRAND-voorwaarden;
  • het vertegenwoordigen van Tata Steel voor de rechtbank en het Europees Octrooibureau in een langlopend geschil met ArcelorMittal.

Team