Jan Pot

“Extremely talented individuals who are excellent at putting together your case in the best possible light.” – Managing Intellectual Property IP Stars

Jan Pot (beëdigd in 2013) is een procesadvocaat pur sang, en gespecialiseerd in complexe procedures waarin intellectueel eigendom en technologie centraal staan.

Jan is sinds 2013 werkzaam binnen de octrooipraktijk van Brinkhof. Hij heeft ruime ervaring in het voeren van complexe nationale en internationale octrooigeschillen bij de Nederlandse rechter en bij het Europees Octrooibureau. Hij legt zich met name toe op farmaceutische en mechanische octrooien.

Buiten het octrooirecht coördineert Jan de procespraktijk van Brinkhof. In nauwe samenwerking met de andere specialisten van Brinkhof staat hij cliënten bij in complexe procedures met een groot financieel belang, waaronder kartelschadeclaims en class actions onder het Nederlandse WAMCA-regime.

Jan is ook toegelaten als advocaat bij de Hoge Raad (cassatieadvocaat), en leidt alle procedures waarin Brinkhof bij de Hoge Raad optreedt. Hij is één van slechts een handvol cassatieadvocaten die gespecialiseerd zijn in intellectueel eigendom en technologie.

Voordat hij advocaat werd, was Jan enkele jaren buitengriffier bij de Rechtbank Amsterdam. Jan studeerde rechten in Amsterdam (UvA) en New York (Columbia Law School).

Jan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Cassatie | Civiel
  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.