Pepijn van Ginneken

Partner

Pepijn is partner bij Brinkhof en gespecialiseerd in mededingingsrecht, EU-recht en gereguleerde markten. Hij vertegenwoordigt nationale en internationale cliënten bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de Europese Commissie en Nederlandse en Europese rechters. Pepijn heeft in een groot aantal zaken geprocedeerd en gepleit bij het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Specifieke expertise over digitale markten

Pepijn bezit specifieke expertise over digitale markten zoals telecom, media en platforms. Hij adviseert regelmatig over kartelschadeprocedures waaronder class actions. Zijn cliënten zijn onder meer Google, GoFundMe, Expedia, KPN, Eurofiber, Toshiba, MOL, Vattenfall, Heineken en Diageo. Veel van zijn zaken hebben betrekking op multisided platforms, hightechproducten, new economy services, licentiëring of de weigering daarvan, standaardisatie, IP-strategieën, toegang tot netwerken en misbruik van machtspositie.

Wat anderen over Pepijn zeggen:

“Pepijn is very knowledgeable, pleasant to work with, hands-on and he has an excellent insight into relevant markets.” (Chambers & Partners)
“Pepijn van Ginneken is an extremely assured and well-connected lawyer. In particular, he is precise and brief, and an extremely good advisor (not always the case in NL, even where the lawyers are very knowledgeable). I’ve worked with many of the best-known competition lawyers in NL and Pepijn/Brinkhof is my preference.” (Legal 500)

Ervaring & nevenactiviteiten

Pepijn is lid van de Editorial Review Board van Oxford Competition Law en lid van de Examencommissie Beroepsopleiding Advocatuur. Hij heeft mededingingsrecht gedoceerd aan de Universiteit Leiden, University College London en de Grotius Academie.

In 2020 heeft Pepijn de Client Choice Award gewonnen in de categorie ‘Mededinging & Gereguleerde markten’. Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit Leiden, Sciences Po Parijs en Columbia University. In 1996 is Pepijn beëdigd als advocaat.

 Een greep uit de zaken van Pepijn van Ginneken:

  • vertegenwoordiging van ondernemingen in nationale en internationale concentratiezaken zoals de nationale telecomoperator KPN;
  • vertegenwoordiging van online platforms in verschillende onderzoeken door ACM, zoals Google;
  • vertegenwoordiging van cliënten in nationale en internationale procedures over misbruik van machtspositie, zoals nationale luchthaven Schiphol;
  • vertegenwoordiging van gedaagden in kartelschadezaken bij de Nederlandse rechter, zoals in het staalkartel en het paraffinewaskartel;
  • vertegenwoordiging van ondernemingen in kartel- en regulatoire procedures, zoals Vattenfall.