Fatiya Munkaila

Advocaat

Fatiya, advocaat bij Brinkhof, is werkzaam op het gebied van media- en informatierecht met een bijzondere focus op online tussenpersonen. Ze heeft ruime ervaring in het adviseren van verschillende soorten internetbedrijven over de implementatie van de Digital Services Act en aanverwante Europese en nationale regels.

Strategisch advies en product counseling

Voordat Fatiya bij Brinkhof begon, werkte ze een jaar op de juridische afdeling van het Amsterdamse kantoor van Google. Hierdoor heeft ze waardevolle in-house ervaring opgedaan. Ook was Fatiya van juli 2022 tot en met december 2022 gedetacheerd bij een groot socialmediabedrijf waar zij vooral werkte aan de Digital Services Act. Zo heeft ze nog meer inzicht in de industrie gekregen en haar vaardigheden aangescherpt op het gebied van product counseling en strategisch advies.

Ervaring & nevenactiviteiten

Naast haar rechtenbachelor aan de Universiteit van Amsterdam heeft Fatiya aan het Amsterdam University College een Liberal Arts-diploma in Literatuur en Culturele wetenschappen behaald, summa cum laude. Daarna is Fatiya cum laude afgestudeerd met zowel een master Europäisches Recht und Rechtsvergleich van de Humboldtuniversiteit (Berlijn) als een master Intellectual Property and Information Law van King’s College (Londen). Ook behaalde ze een master in Public International Law aan de Universiteit van Amsterdam. Fatiya is in 2021 beëdigd.

Tijdens haar studie was Fatiya werkzaam bij een studentenrechtswinkel en richtte ze een stichting op die zich inzet voor gelijke kansen in het tertiair onderwijs. Tegenwoordig is Fatiya een peer van het Bridges Network dat zich inzet om de brug te verkleinen tussen studenten met een biculturele achtergrond en de commerciële advocatuur.

Een greep uit de zaken van Fatiya Munkaila:

Fatiya adviseert en procedeert regelmatig over mediaregulering zoals de Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten, de European Media Freedom Act en over digitaal auteursrecht.