Marije Rijsenbrij

Advocaat

Marije is advocaat bij Brinkhof. Zij adviseert en procedeert op het gebied van informatierecht met een focus op het privacy- en gegevensbeschermingsrecht en telecommunicatierecht. Marije vertegenwoordigt cliënten in handhavingsprocedures en rechtszaken over de AVG.

Ervaring & nevenactiviteiten

Marije heeft een BSc in Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) en een rechtenbachelor van de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van beide diploma’s studeerde ze in Berlijn. Marije studeerde af in 2022 met zowel een master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam als een LL.M Europäisches Recht und Rechtsvergleich aan de Humboldtuniversiteit (Berlijn). Marije deed werkervaring op door tijdens haar studie te werken bij een consultancybedrijf gespecialiseerd in privacy en gegevensbescherming.

Een greep uit de zaken van Marije Rijsenbrij:

  • Adviseren over complexe vraagstukken op het gebied van het gegevensbeschermingsrecht, onder andere met betrekking tot cookies, bijzondere persoonsgegevens, rechten van betrokkenen en de (internationale) doorgifte van persoonsgegevens.
  • Adviseren over privacyaspecten van recente Europese regelgeving op het gebied van platformregulering, waaronder de Digital Services Act en CSAM-detectievoorstellen.
  • Adviseren over de toepassing van Europese en Nederlandse telecomwetgeving.
  • Adviseren en procederen over verzoeken op grond van de Wet open overheid (Woo).