Fleur Westenend

Advocaat

Fleur is advocaat bij Brinkhof op het gebied van mededingingsrecht, Europees recht en gereguleerde sectoren.

Ervaring & nevenactiviteiten

Fleur is in 2022 cum laude afgestudeerd met zowel een master Privaatrecht met de specialisatie Intellectueel Eigendomsrecht aan de Universiteit Utrecht, als een LL.M European Business Law aan Lund University (Zweden). Haar Nederlandse afstudeerscriptie werd bekroond met de MARQUES Lewis Gaze Memorial Scholarship. Deze scriptie ging over de invulling van de techniekrestrictie in het modellen- en merkenrecht. Haar Zweedse afstudeerscriptie schreef Fleur over de beoordeling van de European Super League in het licht van het EU-mededingingsrecht.

Gedurende haar tweede jaar in Lund deed Fleur mee met de European Law Moot Court, een internationale (pleit)wedstrijd over Europees recht. Na de regionale ronde in Barcelona en de finale in het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft zij, samen met haar team, de eerste prijs ontvangen. Fleur is in 2022 beëdigd als advocaat.

Een greep uit de zaken van Fleur Westenend:

  • Bijstaan van Heineken in het vorderen van schadevergoeding voor schade ontstaan uit het vrachtwagenkartel.
  • Adviseren van Mediahuis in de fusie tussen RTL en Talpa waar de overname van de advertentietak van Talpa door Mediahuis als remedie werd aangeboden.
  • Bijstaan van Google in verschillende mededingingsgerelateerde procedures.