Pepijn van Ginneken

“Pepijn van Ginneken has in-depth regulatory knowledge.” – The Legal 500

Pepijn van Ginneken (beëdigd in 1996) is gespecialiseerd in mededinging, EU recht en gereguleerde markten.

Pepijn heeft veel ervaring in het vertegenwoordigen van nationale en internationale cliënten bij ACM, de Europese Commissie en Nederlandse en Europese rechters. Hij heeft in een groot aantal zaken geprocedeerd en gepleit bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Hij bezit specifieke expertise in gereguleerde sectoren als zorg, telecom, media en energie. Tot zijn cliënten behoren Eurofiber, Google, Holland Pharma, KPN, MOL, Nuon, Reggeborgh, Heineken, Toyota en ZTE.

Chambers schrijft over Pepijn: “Pepijn van Ginneken acts for clients from regulated industries such as pharmaceuticals, healthcare, media and telecoms. He advises on competition and EU law. Clients describe him as ‘very hands-on and knowledgeable on various subjects’ as well as ‘easy to approach’.

In 2020 heeft Pepijn de Client Choice award gewonnen in de categorie Mededinging en gereguleerde markten.

Pepijn is lid van de Editorial Review Board van Oxford Competition Law en lid van de Examencommissie Beroepsopleiding Advocatuur. Hij heeft mededingingsrecht gedoceerd aan de Universiteit Leiden, University College London en Grotius Academy. Pepijn heeft gestudeerd aan de Universiteit Leiden, Sciences Po Paris en Columbia University.

Pepijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Economisch ordeningsrecht
  • Mededingingsrecht
  • Telecommunicatierecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.