Boukje van der Maazen

Advocaat

Boukje is advocaat bij Brinkhof en gespecialiseerd in complexe procedures op het gebied van octrooirecht en mededingingsrecht. Zij heeft ruime ervaring in het voeren van (internationale) octrooigeschillen bij de Nederlandse rechter, met een nadruk op standaard-essentiële octrooien (FRAND) en farma / biotech.

Collectieve schadeacties

Naast de procedures in diverse zaken op het vlak van octrooi- en mededingingsrecht, houdt Boukje zich ook bezig met collectieve schadeacties gebaseerd op een (vermeende) inbreuk op het mededingingsrecht.

Ervaring & nevenactiviteiten

Boukje publiceert regelmatig op blogs en in vaktijdschriften over actuele onderwerpen in haar vakgebied. Ze heeft eerst de bachelor Europese Studies afgerond en studeerde daarna Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en Columbia Law School (New York). Tijdens die studie was Boukje ook werkzaam als buitengriffier bij de rechtbank Amsterdam. Nadat ze in 2016 een student-stage bij Brinkhof heeft gelopen, is ze in 2017 bij ons komen werken. Hetzelfde jaar waarin Boukje ook is beëdigd.

Een greep uit de zaken van Boukje van der Maazen:

  • Bijstaan van Oppo in een geschil over standaard essentiële octrooien met Nokia.
  • Bijstaan van Vestel in een offensieve FRAND-procedure betreffende de Access Advance HEVC Patent Pool.
  • Bijstaan van verschillende eisers in follow-on procedures naar aanleiding van het vrachtwagenkartel.