Nieuws
16 oktober 2023

Brinkhof AI Symposium & Internetscriptieprijs: winnaar bekend!

Afgelopen woensdag heeft Brinkhof de Internetscriptieprijs uitgereikt aan Hadassah Drukarch voor haar prachtige scriptie over de invloed van de AVG op data-driven innovatie in de zorg. De andere finalisten waren Nicole Pijnenburg en Merel Burkunk. Hulde aan alle drie, en hartelijk dank aan de juryleden Suzanne Teijgeler, Joris van Hoboken en Anke Strijbos. Geïnteresseerden kunnen de winnende scriptie lezen op internetscriptieprijs.nl.

De prijs werd uitgereikt op een drukbezocht symposium bij Brinkhof over de kansen en risico’s van (generatieve) AI. Het programma bestond uit een keynote van Bernt Hugenholtz (UvA/IViR), gevolgd door een workshop over responsible recommender systems door Manel Slokom (TU Delft/CWI/CBS) en een paneldiscussie met Stefan Kulk (AP), Ben Zevenbergen (Google), Eva van der Graaf (UvA/IViR), gemodereerd door Eveline Lots en Dorien Verhulst (Brinkhof).

Het programma maakte duidelijk dat de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie volop vragen, en werk, gaat opleveren voor de aanwezige studenten, advocaten, wetenschappers en toezichthouders, en leverde talloze prikkelende scriptieonderwerpen op voor de volgende editie van de Internetscriptieprijs.

Heb jij dit jaar een juridische masterscriptie geschreven op het gebied van internet en recht, en wil je meedoen? Stuur je scriptie dan naar scriptieprijs@brinkhof.com, vergezeld van een kopie van het cijferbriefje.