Brinkhof_Daan_de_Lange
Daan de Lange Advocaat / Partner

Daan de Lange

Partner

Daan, partner bij Brinkhof, is gespecialiseerd in internationale octrooigeschillen. Zijn praktijk is voornamelijk gericht op farma- en biotechzaken waarin Daan zowel voor innovatieve als generieke partijen optreedt. Verder is hij gespecialiseerd in internationale FRAND-procedures waarin hij met name optreedt voor producenten op het gebied van mobiele telefonie.

Complexe, veeleisende en internationale geschillen

Daan is een echte litigator en is op zijn best in complexe, veeleisende en internationale geschillen. Door IAM Patent 1000 wordt hij omschreven als “a brilliant lawyer who is tremendously gifted in patent law. He has a unique talent of turning around unwinnable patent disputes and coming out successful.” Zijn cliënten waarderen Daan om zijn directe en heldere advisering en zijn strategisch inzicht.

Wat anderen over Daan zeggen:

“He has a bright mind, is easy to work with and also really digs into the matter.” (Chambers Global 2023)

Ervaring & nevenactiviteiten

Daan is redacteur van het IE-tijdschrift BIE en publiceert regelmatig over octrooirecht. Hij is ook docent bij de Beroepsopleiding octrooigemachtigden. Daan spreekt geregeld op congressen en is actief lid van beroepsverenigingen zoals EPLAW en AIPPI. Hij is zeer betrokken bij de ontwikkeling van het UPC en informeert zijn cliënten over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Een greep uit de zaken van Daan de Lange:

  • in Amgen/Sanofi vertegenwoordigde Daan Amgen in een geschil over Amgen’s PCSK9-remmer Repatha®;
  • vertegenwoordiging van Sandoz in verschillende high profile-zaken, onder meer over de bloedverdunner rivaroxaban;
  • in Xiaomi/Sisvel (FRAND) verdedigde Daan Xiaomi met succes tegen inbreukvorderingen van Sisvel. Deze procedure werd in 2021 door Managing IP uitgeroepen tot “Impact Case of the Year”;
  • in Oppo/Nokia (FRAND) wist Daan een verbodsvordering in een kort geding af te slaan namens Oppo.