Anne Bruna

Advocaat

Anne is advocaat bij Brinkhof en werkt op het gebied van media-, auteurs- en informatierecht. Zij publiceert hier ook met enige regelmaat over in juridische vakbladen. Anne spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans en procedeert onder meer in België en bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Bij de Nederlandse orde van advocaten heeft Anne het rechtsgebied informatierecht geregistreerd.

Mediaregulering en verantwoordelijkheden van online platforms

Anne adviseert en procedeert onder meer over de verantwoordelijkheden van online platforms, bijvoorbeeld op basis van IE-rechten, de Digital Services Act of andere Europese of nationale regels. Ook adviseert en procedeert ze voor mediabedrijven over Europese en Nederlandse mediaregulering en over de Wet open overheid (Woo).

 Ervaring & nevenactiviteiten

In 2018 is Anne beëdigd nadat ze het jaar daarvoor cum laude is afgestudeerd met een master International Business Law aan de Vrije Universiteit Amsterdam en met een master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft zij nog een LL.M diploma (Masters of Laws) behaald in Competition, Innovation and Information Law aan de New York University School of Law. Ook heeft ze een semester aan de Université Panthéon-Assas in Parijs gestudeerd. Sinds 2018 werkt Anne voor Brinkhof.

Een greep uit de zaken van Anne Bruna:

  • Geprocedeerd bij de Belgische Raad van State en het Hof van Justitie van de Europese Unie voor een Europese aanbieder van mediadiensten inzake de beslechting van jurisdictiegeschillen.
  • Geprocedeerd in een procedure voor Nieuwsuur tegen het Ministerie van VWS bij de Raad van State.
  • Diverse procedures over onder andere het ‘recht om vergeten te worden’ onder de AVG, het portretrecht of onrechtmatige handelspraktijken.