Alexander de Leeuw is in 2015 bij Brinkhof als advocaat in dienst getreden. Hij is gespecialiseerd in het voeren van nationale en internationale octrooiprocedures met een focus op farmaceutische uitvindingen, medische hulpmiddelen en consumentengoederen. Hij houdt zich daarnaast regelmatig bezig met de bescherming van knowhow/bedrijfsgeheimen en het leggen van bewijsbeslag.

Als advocaat bij Brinkhof heeft Alexander procespraktijk ervaring opgedaan in complexe octrooiprocedures bij de rechtbank en het gerechtshof te Den Haag en bij het Europees Octrooibureau. Naast het voeren van procedures publiceert Alexander graag over het octrooirecht en in het bijzonder over de ontwikkelingen rondom software-octrooien (medeauteur van Software Patents Worldwide). Zijn afstudeerscriptie over dit onderwerp is met één van de drie jaarlijkse scriptieprijzen voor beste scriptie van de Universiteit van Amsterdam beloond.

Alexander heeft rechten gestudeerd in Amsterdam (Universiteit van Amsterdam), New York (Benjamin N. Cardozo School of Law, Yeshiva University) en Kopenhagen (Universiteit van Kopenhagen) en is tijdens zijn studie onder andere werkzaam geweest in de intellectuele eigendomspraktijk van een groot Amsterdams full-service advocatenkantoor. Alexander is in 2015 beëdigd.