Brinkhof_Fleur_Folmer
Nieuws
18 september 2023

Fleur Folmer partner bij Brinkhof

Het is met groot genoegen dat wij kunnen aankondigen dat Fleur Folmer zich per oktober 2023 bij Brinkhof zal aansluiten. Fleur wordt partner bij de praktijkgroep Trade Marks and Designs (TMD) en brengt op dit gebied een schat aan ervaring en expertise met zich mee.

Fleur is de afgelopen twintig jaar werkzaam geweest op de sectie intellectuele eigendom (IE) van NautaDutilh en heeft zich daar laten zien als een vooraanstaand expert op haar vakgebied. Haar toewijding aan haar cliënten en haar vermogen om complexe en uitdagende zaken te doen, hebben haar een grote reputatie als advocaat in het intellectuele eigendomsrecht opgeleverd. Fleur is een waardevolle aanvulling ons TMD team. Haar expertise,  internationale ervaring en netwerk zullen bijdragen aan het versterken van onze positie als toonaangevend kantoor op het gebied van merken en vormgeving. Voor Fleur betekent haar overstap naar Brinkhof een keuze voor een kantoor waar IE één van de kernactiviteiten vormt en waar zij haar praktijk ten volle verder kan ontwikkelen.

De praktijk van Fleur richt zich op merken, vormgeving, handels- en domeinnamen. Over alle aspecten hiervan adviseert en procedeert Fleur, zowel voor zowel de gerechtelijke en administratieve instanties in Nederland, als die van de Europese Unie. Tevens onderhandelt Fleur over IE-licenties en begeleidt zij cliënten bij product- en merklanceringen. Fleur bedient nationale en internationale cliënten in diverse sectoren, zoals onder meer mode, fast moving consumer goods, electronics, retail en luxury. Ook adviseert Fleur financiële instellingen over aspecten van IE die specifiek in die sector spelen, zoals het vestigen van zekerheidsrechten op IE-rechten. Daarnaast ondersteunt Fleur met grote regelmaat partijen in verband met transacties waarbij IE een sleutelrol speelt, zoals bij IE-gedreven fusies en overnames, joint-ventures, desinvesteringen en private equity-investeringen.

Naast haar werk in de advocatuur is Fleur ook actief in diverse vakverenigingen, zoals de International Trademark Association (INTA) waarin zij deelneemt (regelmatig als voorzitter) aan commissies, de Benelux Vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en de Vereniging voor Auteursrecht (VvA). Tevens is Fleur één van de auteurs van het standaard naslagwerk Tekst & Commentaar Intellectuele Eigendom.

Wij zijn trots dat wij Fleur als partner bij Brinkhof kunnen aankondigen en kijken uit naar onze samenwerking.