Evenement
18 maart 2024

Brinkhof Internetscriptieprijs: inschrijvingen geopend voor editie 2023/2024

Brinkhof looft dit jaar opnieuw de Internetscriptieprijs uit voor de beste juridische masterscriptie op het snijvlak van internet en recht. De prijs is bedoeld voor masterstudenten die in het jaar 2023 of 2024 zijn afgestudeerd aan een Nederlandse rechtenfaculteit.

De prijs van € 2.000 euro is bedoeld als aanmoediging voor studenten om zich te specialiseren in belangrijke juridische thema’s van dit moment, zoals de regulering van allerlei soorten internetplatforms (denk bijvoorbeeld aan de Digital Services Act), privacy als controle-instrument in de informatiemaatschappij, vragen rondom artificiële intelligentie en vele andere juridische vragen die raken aan internettechnologie.

Scripties kunnen tot 9 augustus 2024 worden ingezonden (naar: scriptieprijs@brinkhof.com) door de student of de scriptiebegeleider, onder vermelding van de  volgende gegevens:

  • Naam student
  • Correspondentieadres
  • Naam universiteit, afstudeerdiscipline en datum van afstuderen
  • Een cijferbriefje of cijferlijst waaruit het scriptiecijfer blijkt
  • De masterscriptie als doorzoekbaar PDF-bestand
  • Taal waarin de scriptie is geschreven (Nederlands of Engels)
  • Optioneel: een aanbevelingsbrief van de scriptiebegeleider

De prijsuitreiking vindt (onder voorbehoud) plaats op 9 oktober 2024 tijdens een nader aan te kondigen juridisch symposium in Amsterdam. Drie finalisten zullen worden uitgenodigd om hun scriptie kort toe te lichten, waarna de  jury de winnaar zal bepalen en de prijs zal uitreiken. In de beoordeling weegt naast de persoonlijke presentatie de originaliteit en maatschappelijke relevantie van het onderwerp mee, samen met de algemene kwaliteit en diepgang van de scriptie.

Voor vragen kan je contact opnemen door een mailtje te sturen naar: scriptieprijs@brinkhof.com