Winnaar Brinkhof Internetscriptieprijs 2019 is bekend!

8 november 2019

Er waren dit jaar 25 inzendingen voor de Brinkhof Internetscriptieprijs uit alle hoeken van het land. De winnaar is Marlinde Nannings van de Radboud Universiteit met de scriptie “Regulering van Initial Coin Offerings. Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect”.

De winnende scriptie gaat over blockchaintechnologie, die de concurrentie aangaat met traditionele financieringsvormen. Met minder dan honderd regels code kan iedereen een eigen cryptocurrency creëren en aan het publiek aanbieden in ruil voor financiering. Deze nieuwe manier van financieren staat bekend als cryptobeursgang of initial coin offering (ICO). Met name voor particuliere beleggers zijn investeringen in ICO’s zeer risicovol. Ondanks de risico’s is er een grote hype op de ICO-markt. De scriptie toetst ICO aan het huidig juridisch kader en doet voorstellen voor regulering.

De jury was onder de indruk van deze scriptie die tevens in (aangepaste) boekvorm is verschenen bij de juridische uitgeverij Celsus. De jury zei onder andere: Aansprekend onderwerp, originele invalshoek, goede analyse, zeer complex onderwerp, zeer financieel technische scriptie. Klik hier voor het juryrapport.