Werken bij Brinkhof

Brinkhof is opgericht in 2005 en inmiddels uitgegroeid tot een kantoor van ongeveer 65 medewerkers (inclusief 14 partners). Van advocaat tot secretaresse; iedereen streeft een topniveau na. Het merendeel van de partners is opgeleid op de Zuidas. Die legacy hebben ze meegenomen, samen met de wens om op een andere manier te werken.

Bij Brinkhof heerst een persoonlijke en betrokken sfeer. Men kent elkaar en toont oprechte interesse in de ander. Er wordt veel gelachen en goed voor de mensen gezorgd.

Gezien de constante groei van ons kantoor zijn wij voortdurend op zoek naar talentvolle, gedreven advocaat-stagiaires en medewerkers die zich herkennen in de focus en ambities. Voor excellente kandidaten maken wij altijd plaats. Open sollicitaties zijn daarom ook welkom.

OPENSTAANDE VACATURES

Meewerkend teamlead secretariaat (m/v/x)

Onze secretaresses zijn dienstverlenend en coördineren op het hoogste niveau. Wij zoeken een nieuwe collega die energie krijgt van een veelzijdige, uitdagende advocatenpraktijk en daarin precies en resultaatgericht kan werken. Als meewerkend teamlead secretariaat zal je naast alle voor de hand liggende secretariële, administratieve en organisatorische werkzaamheden, teamleider zijn van het secretariaat.

Het secretariaat, bestaande uit 14 personen, vormt het hart van de organisatie. Met natuurlijk overwicht en op organische wijze stuur je de groep aan. Je bent hun inspirator, motivator, facilitator en coach. In goed overleg met jouw collega’s binnen het team maak jij de planningen. Je prioriteert, structureert, coördineert, verbindt en waar nodig, stuur je bij. Daarnaast breng je processen op een hoger plan, voer je kwaliteitsverbeteringen door en neem je eindbeslissingen. Dit alles doe je met veel positieve energie. Je bent het aanspreekpunt voor het secretariaat en zorgt voor een goede communicatie en soepele samenwerking tussen secretariaat en de rest van de organisatie.

Werkzaamheden

 • het voorbereiden en indienen van processtukken;
 • het opstellen en aanpassen van diverse documenten en correspondentie;
 • voortgangsbewaking (signaleren deadlines, termijnbewaking);
 • (elektronisch) declareren;
 • (complex) agendabeheer en het organiseren van besprekingen;
 • dossierbeheer;
 • aansturing, ontwikkeling en coaching secretaresses; in samenwerking met HR
 • proces verbetering secretariaat
 • kwaliteitsverbetering secretariaat
 • faciliteren secretaresse overleggen

Wat bieden wij

 • werken in een professionele én persoonlijke omgeving met top collega’s. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen en goed voor de mensen gezorgd.
 • goede arbeidsvoorwaarden (o.a. extra vakantiedagen en een dertiende maand met winstdeling).
 • ruimte voor ontwikkeling en opleiding.
 • iedere dag een verse en gezonde lunch.
 • veel sociale activiteiten
 • een kantoor op het Bickerseiland, een van de mooiste locaties in de stad Amsterdam.

Wat wij zoeken

De ideale kandidaat is een echte teamplayer, is enthousiast en positief ingesteld. Je beschikt daarnaast over een ‘can-do-mentaliteit’, bent pragmatisch, flexibel en zorgvuldig. Het is handig om al ervaring te hebben in de advocatuur, maar niet strikt noodzakelijk. Ervaring in leidinggeven of coaching is een pre.

Daarnaast ben je organisatorisch sterk en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je bent proactief, werkt secuur en hebt aandacht voor detail. Met de juiste ‘tone of voice’ weet jij zaken voor elkaar te krijgen in deze omgeving. Je vindt het leuk om processen te verbeteren en te vernieuwen.

Overige vereisten

 • minimaal 32 uur (4 dagen per week);
 • organisatietalent;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • goed Engels in woord en geschrift is een grote pré;
 • ruime ervaring met MS Office (Outlook, Word, Excel en Powerpoint).

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Marleen Janmaat; marleen.janmaat@brinkhof.com, +31 20 305 31 90.

Advocaat-medewerker Octrooirecht of gevorderde stagiair

Wij zijn superspecialisten op onze vakgebieden. Onze ambitie is om daarin op het hoogste niveau mee te doen. In onze niches behoren we tot de grootste advocatenkantoren die deze vakgebieden beoefenen. Wij hebben geen vestigingen in andere landen, maar werken veel voor buitenlandse cliënten en met buitenlandse advocatenkantoren. De focus en omvang van ons kantoor is uniek op de Nederlandse markt. We zijn er trots op dat de kwaliteit van ons kantoor en van onze advocaten erkend wordt in toptier-rankings van internationale gidsen voor de advocatuur.

Vind je het leuk om te werken op het snijvlak van recht en technologie? Ben je een excellente jurist en wil je internationale zaken doen? Ben je daarnaast een teamplayer die veel verantwoordelijkheid niet schuwt? Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Wij zijn op zoek naar een scherpe en ambitieuze advocaat-medewerker of gevorderde stagiair met 3 tot 5 jaar ervaring om onze groeiende octrooipraktijk te komen versterken. De praktijkgroep bestaat nu uit 17 advocaten. Het is een ambitieus team dat zich kenmerkt door een informele collegiale sfeer. Dit alles doen wij vanuit een modern kantoor gelegen op een unieke locatie in het centrum van Amsterdam, waarbij ook het nieuwe werken tot de mogelijkheden behoort. Het is een echte procespraktijk met complexe vraagstukken.

Wie ben jij?

 • Je bent op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen;
 • Je neemt graag initiatief en bent commercieel ingesteld;
 • Je Engels is uitstekend en je Nederlands is zorgvuldig en gepolijst;
 • Je hebt affiniteit met techniek;
 • Je bent analytisch sterk en geniet ervan argumenten steeds verder aan te scherpen.

Past deze functie bij jou? Stuur jouw motivatiebrief, CV en cijferlijsten naar werkenbij@brinkhof.com. Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact op met Daan de Lange (+31 20 305 32 47 of daan.delange@brinkhof.com).

Patent litigator met een achtergrond in elektronica en telecom

Brinkhof is op zoek naar mensen met een technische universitaire opleiding (MSc of PhD) die juridische affiniteit hebben. Heb je een achtergrond in de natuurkunde, informatica of elektrotechniek en lijkt het je leuk om die kennis aan te wenden om procedures bij de rechtbank te winnen? Dan is deze functie iets voor jou. Veel van onze procedures gaan over software, elektronica en telecommunicatie. Wij werken daarbij in teams om met de optimale mix van juridische en technische argumenten het beste resultaat voor onze cliënten te bereiken.

Voor onze techpraktijk zoeken wij versterking van iemand met een technische achtergrond die onderdeel van dit team wil uitmaken. Voor deze functie komen octrooigemachtigden of octrooigemachtigden-in-opleiding in aanmerking, maar ook mensen die nog geen ervaring hebben met (octrooi)recht. Het parttime volgen van een rechtenstudie behoort tot de mogelijkheden. Voor een oriënterend gesprek kun je altijd contact opnemen met onze patent litigators Rien Broekstra (informatica en rechten) en Koen Bijvank (scheikunde en rechten).

Advocaat-stagiaire Octrooirecht

Heb je interesse in technologie? Wilde je altijd al weten hoe de zaken precies werken? Ben je een excellente jurist en wil je internationale zaken doen? Dan hebben wij goed nieuws: je kunt octrooiadvocaat bij Brinkhof worden!

Wij zoeken scherpe en ambitieuze juristen die grote zaken over de nieuwste technologische ontwikkelingen willen voeren. Specifieke kennis van het octrooirecht is niet nodig. Wel vind je het leuk om je vast te bijten in complexe vraagstukken. Onze cliënten zijn internationale ondernemingen en de belangen zijn groot. Soms moet je naar Londen of München voor een nieuwe zaak. Je Engels is dus uitstekend en je Nederlands is zorgvuldig en gepolijst. Je geniet ervan argumenten steeds verder aan te scherpen. Het is een echte procespraktijk en al snel heb je je allereerste zitting.

Past deze functie bij jou? Stuur jouw motivatiebrief, CV en cijferlijsten naar werkenbij@brinkhof.com. Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact op met Daan de Lange (+31 20 305 32 47 of daan.delange@brinkhof.com).

Studentstage

Ben je geïnteresseerd in een studentstage bij Brinkhof? Klik dan hier.

Solliciteren

Herken jij jezelf in de focus en ambities van Brinkhof? Stuur ons dan jouw motivatiebrief met CV, studieresultaten, eindexamenresultaten en andere relevante documentatie aan werkenbij@brinkhof.com of:

Brinkhof Services B.V.
T.a.v. mevrouw J. Westerhoven
Grote Bickersstraat 74-78
1013 KS Amsterdam

Procedure

Wanneer jouw brief en bijlagen ons aanspreken, word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek. Voor toekomstige advocaat-stagiaires en medewerkers zijn er drie gesprekken met de partners van verschillende praktijkgroepen en een informele kennismakingslunch met advocaat-stagiaires en medewerkers. Op verzoek kan de procedure in zeer korte tijd worden doorlopen.

Tevens wordt voorafgaand aan het tweede gesprek door middel van drie korte testen een beeld gevormd van je abstracte intelligentie, je numerieke vaardigheden en je vermogen om verbale informatie te verwerken. Ten aanzien van dat laatste wordt -door middel van een Watson Glaser test- getoetst op het kunnen definiëren van een probleem, selecteren van de juiste informatie om een probleem te kunnen oplossen, herkennen van gefundeerde en ongefundeerde veronderstellingen, formuleren en selecteren van relevante hypothesen en trekken van juiste conclusies.

Als we je een aanbod doen om bij ons te komen werken, dan zullen we je vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.

Volg ons op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van de actuele vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.