Werken bij Brinkhof

Brinkhof is opgericht in 2005 en inmiddels uitgegroeid tot een kantoor van ongeveer 65 medewerkers (inclusief 14 partners). Van advocaat tot secretaresse; iedereen streeft een topniveau na. Het merendeel van de partners is opgeleid op de Zuidas. Die legacy hebben ze meegenomen, samen met de wens om op een andere manier te werken.

Bij Brinkhof heerst een persoonlijke en betrokken sfeer. Men kent elkaar en toont oprechte interesse in de ander. Er wordt veel gelachen en goed voor de mensen gezorgd.

Gezien de constante groei van ons kantoor zijn wij voortdurend op zoek naar talentvolle, gedreven advocaat-stagiaires en medewerkers die zich herkennen in de focus en ambities. Voor excellente kandidaten maken wij altijd plaats. Open sollicitaties zijn daarom ook welkom.

OPENSTAANDE VACATURES

Advocaat-stagiaire mededingingsrecht

Wil jij werken voor grote internationale clienten? Vind je het leuk om te werken aan zaken die regelmatig de media halen? En ben je een excellente jurist en wil je werken binnen het mededingingsrecht? Lees hieronder of de vacature advocaat-stagiaire mededingingsrecht bij je past. 

Het team houdt zich bezig met alle aspecten van het mededingingsrecht waaronder misbruik van machtspositie, mededingingsbeperkende afspraken, concentraties en kartelschade. Veel van onze zaken gaan over tech, media, telecom, post en zorg.

Wij zijn een ambitieus team en werken aan complexe vraagstukken. In onze niche behoren we tot de beste advocatenkantoren die dit vakgebied beoefenen. We zijn er trots op dat de kwaliteit van onze advocaten erkend wordt in top-tier rankings van internationale gidsen voor de advocatuur. Er heerst een informele collegiale sfeer en we werken vanuit een modern kantoor gelegen op een unieke locatie in het centrum van Amsterdam. Ook het nieuwe werken behoort tot de mogelijkheden.

Werkzaamheden

 • De werkzaamheden lopen uiteen van het geven van kort telefonisch advies tot jarenlange procedures, waarin jezelf ook een grote rol zal gaan spelen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een passie voor en kennis van het mededingingsrecht;
 • je bent een echte teamplayer;
 • je neemt graag initiatief en bent commercieel ingesteld;
 • je Nederlands en Engels zijn uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent analytisch sterk en geniet ervan argumenten steeds verder aan te scherpen.

Past deze functie bij jou? Stuur jouw motivatiebrief, CV en cijferlijsten naar jeanette.westerhoven@brinkhof.com. Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact op met Pepijn van Ginneken (+31 20 305 32 35 of pepijn.vanginneken@brinkhof.com)

Secretaresse media- & platforms (m/v/x)

Onze secretaresses zijn dienstverlenend en coördineren op het hoogste niveau. Voor ons media- & platforms team zoeken wij een nieuwe collega die energie krijgt van een veelzijdige, uitdagende advocatenpraktijk en daarin precies en resultaatgericht kan werken.

Momenteel bestaat het team uit één secretaresse en acht advocaten (twee partners, een counsel, twee advocaat-medewerkers en twee advocaat-stagiaires). Het gaat om een drukke, (internationale) procespraktijk waar altijd wat gebeurt.

De ideale kandidaat is nuchter, behulpzaam, stressbestendig, flexibel en zorgvuldig. Het is handig om al ervaring te hebben als secretaresse in de advocatuur, maar niet strikt noodzakelijk. Een gemotiveerde beginnende secretaresse, met affiniteit voor het vak, nodigen we ook uit om te solliciteren.

Overige vereisten:

 • minimaal 32 uur (4 dagen per week);
 • organisatietalent, goed zelfstandig én in teamverband kunnen werken;
 • proactief en oog voor detail;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • goed, of zelfs vloeiend, Engels in woord en geschrift is een grote pré;
 • ruime ervaring met MS Office (Outlook, Word, Excel en Powerpoint).

Werkzaamheden:

 • het voorbereiden en indienen van processtukken;
 • het opstellen en aanpassen van diverse documenten en correspondentie;
 • voortgangsbewaking (signaleren deadlines, termijnbewaking);
 • (elektronisch) declareren;
 • (complex) agendabeheer en het organiseren van besprekingen;
 • dossierbeheer;
 • administratieve en organisatorische praktijkondersteuning.

Wat bieden wij:

 • werken in een professionele én persoonlijke, betrokken sfeer, met topadvocaten en topsecretaresses. Er wordt veel gelachen en goed voor mensen gezorgd.
 • goede arbeidsvoorwaarden (o.a. extra vakantiedagen en een dertiende maand).
 • ruimte voor ontwikkeling en opleiding.
 • iedere dag een verse en gezonde lunch.
 • een kantoor op een van de mooiste locaties van de stad, op het Bickerseiland.

Voor meer informatie over deze vacature of om te solliciteren kun je contact opnemen met Jeanette Westerhoven (jeanette.westerhoven@brinkhof.com).

Advocaat-medewerker Octrooirecht of gevorderde stagiair

Wij zijn superspecialisten op onze vakgebieden. Onze ambitie is om daarin op het hoogste niveau mee te doen. In onze niches behoren we tot de grootste advocatenkantoren die deze vakgebieden beoefenen. Wij hebben geen vestigingen in andere landen, maar werken veel voor buitenlandse cliënten en met buitenlandse advocatenkantoren. De focus en omvang van ons kantoor is uniek op de Nederlandse markt. We zijn er trots op dat de kwaliteit van ons kantoor en van onze advocaten erkend wordt in toptier-rankings van internationale gidsen voor de advocatuur.

Vind je het leuk om te werken op het snijvlak van recht en technologie? Ben je een excellente jurist en wil je internationale zaken doen? Ben je daarnaast een teamplayer die veel verantwoordelijkheid niet schuwt? Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Wij zijn op zoek naar een scherpe en ambitieuze advocaat-medewerker of gevorderde stagiair met 3 tot 5 jaar ervaring om onze groeiende octrooipraktijk te komen versterken. De praktijkgroep bestaat nu uit 17 advocaten. Het is een ambitieus team dat zich kenmerkt door een informele collegiale sfeer. Dit alles doen wij vanuit een modern kantoor gelegen op een unieke locatie in het centrum van Amsterdam, waarbij ook het nieuwe werken tot de mogelijkheden behoort. Het is een echte procespraktijk met complexe vraagstukken.

Wie ben jij?

 • Je bent op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen;
 • Je neemt graag initiatief en bent commercieel ingesteld;
 • Je Engels is uitstekend en je Nederlands is zorgvuldig en gepolijst;
 • Je hebt affiniteit met techniek;
 • Je bent analytisch sterk en geniet ervan argumenten steeds verder aan te scherpen.

Past deze functie bij jou? Stuur jouw motivatiebrief, CV en cijferlijsten naar jeanette.westerhoven@brinkhof.com. Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact op met Daan de Lange (+31 20 305 32 47 of daan.delange@brinkhof.com).

Patent litigator met een achtergrond in elektronica en telecom

Brinkhof is op zoek naar mensen met een technische universitaire opleiding (MSc of PhD) die juridische affiniteit hebben. Heb je een achtergrond in de natuurkunde, informatica of elektrotechniek en lijkt het je leuk om die kennis aan te wenden om procedures bij de rechtbank te winnen? Dan is deze functie iets voor jou. Veel van onze procedures gaan over software, elektronica en telecommunicatie. Wij werken daarbij in teams om met de optimale mix van juridische en technische argumenten het beste resultaat voor onze cliënten te bereiken.

Voor onze techpraktijk zoeken wij versterking van iemand met een technische achtergrond die onderdeel van dit team wil uitmaken. Voor deze functie komen octrooigemachtigden of octrooigemachtigden-in-opleiding in aanmerking, maar ook mensen die nog geen ervaring hebben met (octrooi)recht. Het parttime volgen van een rechtenstudie behoort tot de mogelijkheden. Voor een oriënterend gesprek kun je altijd contact opnemen met onze patent litigators Rien Broekstra (informatica en rechten) en Koen Bijvank (scheikunde en rechten).

Ervaren merkengemachtigde

Heb je een passie voor het merkenrecht plus ambitie en zin om aan de weg te timmeren? Vind je het leuk om zelfstandig te werken en initiatieven te ontplooien, maar ook om in teamverband te werken en overal bij betrokken te zijn? Dan ben je bij Brinkhof aan het juiste adres.

De praktijkgroep TMD (trademarks and designs) is een hecht team van advocaten en gemachtigden. Wij zoeken een ervaren merkengemachtigde om dat team te komen versterken. Dat kan ook in deeltijd.

In onze praktijkgroep TMD is de praktijk geheel geïntegreerd. Je werkt als gemachtigde intensief samen met zowel advocaten als gemachtigden. Jij krijgt daardoor te maken met alle aspecten van het nationale en internationale merken- en modellenrecht: van advies over het aanvragen van merk- en modelregistraties, beheer van nationale en internationale merken- en modellenportefeuilles, het voeren en coördineren van oppositie- en nietigheidsprocedures, tot het samen met advocaten voeren van gerechtelijke inbreukprocedures.

Brinkhof is een van de grootste intellectuele eigendomskantoren in Nederland. Ons TMD-team wordt steevast genoemd als één van de beste en sterkste merken- en modellenteams. We werken hard, maar wel met behoud van de menselijke maat. Werken op topniveau vinden we veel prettiger als er ook oog is voor elkaar, ruimte voor jou in je werk en in je privéleven, en er gelachen kan worden.

Voor meer informatie over deze vacature kan je vrijblijvend bellen met Adee Keppy (+31 20 305 32 13) of Kurt Stöpetie (+31 20 305 32 11).

Advocaat-stagiaire Octrooirecht

Heb je interesse in technologie? Wilde je altijd al weten hoe de zaken precies werken? Ben je een excellente jurist en wil je internationale zaken doen? Dan hebben wij goed nieuws: je kunt octrooiadvocaat bij Brinkhof worden!

Wij zoeken scherpe en ambitieuze juristen die grote zaken over de nieuwste technologische ontwikkelingen willen voeren. Specifieke kennis van het octrooirecht is niet nodig. Wel vind je het leuk om je vast te bijten in complexe vraagstukken. Onze cliënten zijn internationale ondernemingen en de belangen zijn groot. Soms moet je naar Londen of München voor een nieuwe zaak. Je Engels is dus uitstekend en je Nederlands is zorgvuldig en gepolijst. Je geniet ervan argumenten steeds verder aan te scherpen. Het is een echte procespraktijk en al snel heb je je allereerste zitting.

Past deze functie bij jou? Stuur jouw motivatiebrief, CV en cijferlijsten naar jeanette.westerhoven@brinkhof.com. Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact op met Daan de Lange (+31 20 305 32 47 of daan.delange@brinkhof.com).

Studentstage

Ben je geïnteresseerd in een studentstage bij Brinkhof? Klik dan hier.

Solliciteren

Herken jij jezelf in de focus en ambities van Brinkhof? Stuur ons dan jouw motivatiebrief met CV, studieresultaten, eindexamenresultaten en andere relevante documentatie aan jeanette.westerhoven@brinkhof.com of:

Brinkhof Services B.V.
T.a.v. mevrouw J. Westerhoven
Grote Bickersstraat 74-78
1013 KS Amsterdam

Procedure

Wanneer jouw brief en bijlagen ons aanspreken, word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek. Voor toekomstige advocaat-stagiaires en medewerkers zijn er drie gesprekken met de partners van verschillende praktijkgroepen en een informele kennismakingslunch met advocaat-stagiaires en medewerkers. Op verzoek kan de procedure in zeer korte tijd worden doorlopen.

Tevens wordt voorafgaand aan het tweede gesprek door middel van drie korte testen een beeld gevormd van je abstracte intelligentie, je numerieke vaardigheden en je vermogen om verbale informatie te verwerken. Ten aanzien van dat laatste wordt -door middel van een Watson Glaser test- getoetst op het kunnen definiëren van een probleem, selecteren van de juiste informatie om een probleem te kunnen oplossen, herkennen van gefundeerde en ongefundeerde veronderstellingen, formuleren en selecteren van relevante hypothesen en trekken van juiste conclusies.

Als we je een aanbod doen om bij ons te komen werken, dan zullen we je vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.

Volg ons op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van de actuele vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.