Werken bij Brinkhof

Brinkhof is opgericht in 2005 en inmiddels uitgegroeid tot een kantoor van ongeveer 65 medewerkers (inclusief 14 partners). Van advocaat tot secretaresse; iedereen streeft een topniveau na. Het merendeel van de partners is opgeleid op de Zuidas. Die legacy hebben ze meegenomen, samen met de wens om op een andere manier te werken.

Bij Brinkhof heerst een persoonlijke en betrokken sfeer. Men kent elkaar en toont oprechte interesse in de ander. Er wordt veel gelachen en goed voor de mensen gezorgd.

Gezien de constante groei van ons kantoor zijn wij voortdurend op zoek naar talentvolle, gedreven advocaat-stagiaires en medewerkers die zich herkennen in de focus en ambities. Voor excellente kandidaten maken wij altijd plaats. Open sollicitaties zijn daarom ook welkom.

Ervaren merkengemachtigde TMD

Heb je een passie voor het merkenrecht plus ambitie en zin om aan de weg te timmeren? Vind je het leuk om zelfstandig te werken en initiatieven te ontplooien, maar ook om in teamverband te werken en overal bij betrokken te zijn?

Dan ben je bij Brinkhof aan het juiste adres. De praktijkgroep TMD (trademarks and designs) van Brinkhof is een hecht team van advocaten en gemachtigden.

Wij zoeken een ervaren merkengemachtigde om dat team te komen versterken. Dat kan ook in deeltijd.

In onze praktijkgroep TMD is de praktijk geheel geïntegreerd. Je werkt als gemachtigde intensief samen met zowel advocaten als gemachtigden.

Jij krijgt daardoor te maken met alle aspecten van het nationale en internationale merken- en modellenrecht: van advies over het aanvragen van merk- en modelregistraties, beheer van nationale en internationale merken- en modellenportefeuilles, het voeren en coördineren van oppositie- en nietigheidsprocedures, tot het samen met advocaten voeren van gerechtelijke inbreukprocedures.

Brinkhof is een van de grootste intellectuele eigendomskantoren in Nederland. Ons TMD-team wordt steevast genoemd als één van de beste en sterkste merken- en modellenteams.

We werken hard, maar wel met behoud van de menselijke maat. Werken op topniveau vinden we veel prettiger als er ook oog is voor elkaar, ruimte voor jou in je werk en in je privéleven, en er gelachen kan worden.

Advocaat medewerker / Senior medewerker TMD

Heb je een passie voor intellectuele eigendom plus ambitie en zin om aan de weg te timmeren? Vind je het leuk om zelfstandig te werken en initiatieven te ontplooien, maar ook om in teamverband te werken en overal bij betrokken te zijn?

Dan ben je bij Brinkhof aan het juiste adres. De praktijkgroep Trademarks and Designs (TMD) van Brinkhof is een hecht team van advocaten en gemachtigden. Wij zijn op zoek naar een advocaat medewerker/senior medewerker TMD.

Het TMD team van Brinkhof houdt zich voornamelijk bezig met merken- en modellenrecht. Het dynamische en toonaangevende team bestaat uit zowel advocaten als merkengemachtigden en maakt deel uit van een van de grootste intellectuele eigendomskantoren in Nederland.  Ons TMD-team wordt steevast genoemd als één van de beste en sterkste merken- en modellenteams in de Benelux. We procederen en adviseren over merken, vormgeving en reclame. We doen dit voor verschillende branches zoals ‘fast moving consumer goods’, sport, fashion en platforms. We procederen zowel in Nederland als voor Europese instanties zoals het Europees merkenbureau en het Europese hof van Justitie. Jij krijgt daardoor te maken met alle aspecten van het nationale en internationale merken- en modellenrecht: van advies over alle aspecten van merk- en modellenrecht, het voeren en coördineren van oppositie- en nietigheidsprocedures, tot het voeren van gerechtelijke inbreukprocedures.

Vanwege de continue groei van het TMD team, zijn wij per direct op zoek naar een (senior) advocaat medewerker:

•             Ondernemende advocaat medewerker met 4-8 jaar ervaring

•             Sterk analytisch vermogen, je kan conceptueel denken

•             Gevoel voor geschreven taal (Nederlands en Engels)

•             Communicatief sterk en klantgericht ingesteld

We bieden jou een leuke afwisselende baan in een informele werksfeer met veel zelfstandigheid en uitstekende doorgroeimogelijkheden. We werken hard, maar wel met behoud van de menselijke maat. Werken op topniveau vinden we veel prettiger als er ook oog is voor elkaar, ruimte voor jou in je werk en in je privéleven, en er gelachen kan worden.

Ben je geïnteresseerd in de rol die wij bieden of wil je om te beginnen meer weten over het TMD team of Brinkhof? Neem dan contact op met  Gregor Vos, Partner Intellectueel Eigendom; gregor.vos@brinkhof.com, +31 20 305 32 48 of Marleen Janmaat, HR Manager; marleen.janmaat@brinkhof.com, +31 20 305 31 90.

Patent litigator met een achtergrond in elektronica en telecom

Brinkhof is op zoek naar mensen met een technische universitaire opleiding (MSc of PhD) die juridische affiniteit hebben. Heb je een achtergrond in de natuurkunde, informatica of elektrotechniek en lijkt het je leuk om die kennis aan te wenden om procedures bij de rechtbank te winnen? Dan is deze functie iets voor jou. Veel van onze procedures gaan over software, elektronica en telecommunicatie. Wij werken daarbij in teams om met de optimale mix van juridische en technische argumenten het beste resultaat voor onze cliënten te bereiken.

Voor onze techpraktijk zoeken wij versterking van iemand met een technische achtergrond die onderdeel van dit team wil uitmaken. Voor deze functie komen octrooigemachtigden of octrooigemachtigden-in-opleiding in aanmerking, maar ook mensen die nog geen ervaring hebben met (octrooi)recht. Het parttime volgen van een rechtenstudie behoort tot de mogelijkheden. Voor een oriënterend gesprek kun je altijd contact opnemen met onze patent litigators Rien Broekstra (informatica en rechten) en Koen Bijvank (scheikunde en rechten).

Studentstage

Ben je geïnteresseerd in een studentstage bij Brinkhof? Klik dan hier.

Solliciteren

Herken jij jezelf in de focus en ambities van Brinkhof? Stuur ons dan jouw motivatiebrief met CV, studieresultaten, eindexamenresultaten en andere relevante documentatie aan werkenbij@brinkhof.com of:

Brinkhof Services B.V.
T.a.v. mevrouw J. Westerhoven
Grote Bickersstraat 74-78
1013 KS Amsterdam

Procedure

Wanneer jouw brief en bijlagen ons aanspreken, word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek. Voor toekomstige advocaat-stagiaires en medewerkers zijn er drie gesprekken met de partners van verschillende praktijkgroepen en een informele kennismakingslunch met advocaat-stagiaires en medewerkers. Op verzoek kan de procedure in zeer korte tijd worden doorlopen.

Tevens wordt voorafgaand aan het tweede gesprek door middel van drie korte testen een beeld gevormd van je abstracte intelligentie, je numerieke vaardigheden en je vermogen om verbale informatie te verwerken. Ten aanzien van dat laatste wordt -door middel van een Watson Glaser test- getoetst op het kunnen definiëren van een probleem, selecteren van de juiste informatie om een probleem te kunnen oplossen, herkennen van gefundeerde en ongefundeerde veronderstellingen, formuleren en selecteren van relevante hypothesen en trekken van juiste conclusies.

Als we je een aanbod doen om bij ons te komen werken, dan zullen we je vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.

Volg ons op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van de actuele vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.