Brinkhof_Rik Lambers
Rik Lambers Advocaat / Counsel

Rik Lambers

Advocaat / Counsel 

Rik is advocaat bij Brinkhof en gespecialiseerd in nationale en internationale octrooigeschillen. Hij zet het liefst zijn tanden in een complexe, internationale litigation. Rik adviseert en procedeert in een breed scala aan zaken, in het bijzonder farma- en biotechzaken maar ook over medische hulpmiddelen, werktuigbouwkunde en in FRAND-zaken.

Ook buiten het octrooirecht

Als advocaat is Rik betrokken, en betrokken geweest, bij vele internationale zaken. Zijn interesse brengt hem soms buiten het octrooirecht, zoals bij gerelateerde licentiegeschillen of auteursrechtelijke kwesties.

Ervaring & nevenactiviteiten

Rik houdt zich intensief bezig met, de ontwikkelingen omtrent, het Unified Patent Court (UPC). Hij is actief betrokken bij UPC-mocktrials, cursussen en publicaties en advisering van cliënten over het UPC-systeem. Ook is Rik sinds de lancering als redacteur betrokken bij het Kluwer Patent Blog, een veel gelezen website waar hij octrooipublicaties van een internationaal team aan advocaten redigeert en ook zelf publiceert.

Rik studeerde Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam en een semester in San Francisco. Voor hij in 2006 als advocaat werd beëdigd, was Rik als onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Informatierecht. Zijn onderzoek betrof de interactie tussen technologie en recht. De passie die hij daar heeft opgedaan voor dit onderwerp, brengt hij nu in de dagelijkse procespraktijk van Brinkhof.

Een greep uit de zaken van Rik Lambers:

  • In Dow Chemical/Organik Kimya – een procedure over misbruik van bedrijfsgeheimen.
  • Voor Boston Scientific in verschillende octrooizaken over medische hulpmiddelen, zoals stents, hartkleppen en katheters.
  • In Johnson&Johnson/Abbvie in een octrooiprocedure over antipsoriasis antilichamen.
  • Voor houders en implementers van Standard Essential Patents in verschillende FRAND-zaken.