Brinkhof_Rien_Broekstra
Rien Broekstra Advocaat / Partner

Rien Broekstra

Partner

Rien is partner bij Brinkhof en procedeert over Nederlandse en Europese octrooien bij de Nederlandse rechter en bij het Europees Octrooibureau. Rien heeft een gedegen technische achtergrond waardoor hij het best op zijn plek is in geschillen over technisch complexe materie, in het bijzonder op het gebied van elektrotechniek, softwareoctrooien en telecommunicatie waaronder standaard-essentiële octrooien.

Diepgaand begrip van technologie

Cliënten waarderen Rien vanwege zijn diepgaande begrip van de technologie en het vermogen om dat begrip effectief in te zetten in de rechtszaal. Rien is als “Rising star” opgenomen in de 2019-editie van Legal 500, en in de 2020/21-editie van IP Stars. Tot Riens cliënten behoren smartphonefabrikanten Xiaomi, Oppo en Wiko, en elektronicaconcern Delta Electronics. Rien spreekt vloeiend Engels en Duits.

Ervaring & nevenactiviteiten

Voordat hij zijn LL.M-diploma in Informatierecht behaalde in 2014, is Rien opgeleid als informaticus. Hij behaalde zijn MSc-diploma in de Telematica (netwerktechnologie) aan de Universiteit Twente in 2007. Rien is lid van beroepsvereniging AIPPI en bijdragend lid van The Sedona Conference.