Brinkhof_Richard_Ebbink
Richard Ebbink Advocaat / Partner

Richard Ebbink

Partner

Richard is partner bij Brinkhof. Zijn praktijk bestaat voornamelijk uit het voeren van Europese octrooiprocedures. Als advocaat bepleit hij de belangen van meest internationale ondernemingen voor de Haagse octrooigerechten en daarbuiten. Richard wordt daarnaast internationaal gerespecteerd om zijn evenwichtige coördinatie van parallelle nationale procedures (in Europa en de VS) en EOB-opposities.

 ‘Award for Excellence in Patent Practice/Litigation’

Zijn talent voor talen, Richard spreekt onder meer vloeiend Duits, Engels, Frans en Italiaans, is een bewezen aanbeveling in het groeiende internationale octrooispeelveld. Deze kwaliteiten komen hem temeer van pas voor het UPC. De lovende reviews laten zien dat Richard voor de rechter op z’n best is. En enkele jaren geleden heeft WORLDleaders International IP Awards hem de ‘Award for Excellence in Patent Practice/Litigation’ uitgereikt.

Wat anderen over Richard zeggen:

“Steady and well prepared, Richard Ebbink is held in high esteem by opposing counsel.”
“He thinks more like a US litigator.” (Chambers & Partners)

Ervaring & nevenactiviteiten

Richard is lid van de Advisory Board van EPLAW, de Europese vereniging van octrooi-advocaten en een EPLAW past-president. Hij heeft gestudeerd in Amsterdam en aan de Columbia University Law School in New York (LL.M, 1983).