Brinkhof_Paul_Marcelis
Paul Marcelis Advocaat

Paul Marcelis

Advocaat

Paul is advocaat bij Brinkhof en gespecialiseerd in (internationale) octrooizaken, in het bijzonder octrooigeschillen over farmaceutische en medische hulpmiddelen. Hij heeft uitgebreide ervaring in het bijstaan van zowel rechthebbenden als vermeend inbreukmakers waarbij internationale coördinatie een belangrijke rol speelt.

Ervaring & nevenactiviteiten

In 2014 rondde Paul cum laude de master Law and Technology af aan Tilburg University. Daarnaast heeft Paul onderzoekservaring opgedaan in Research Master in Law (Tilburg University en Katholieke Universiteit Leuven), en door zijn werk voor het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT), onder meer aan het Robolaw-project.

Paul publiceert regelmatig op het gebied van octrooirecht en is coauteur voor publicaties van het Europees Octrooibureau Patent Enforcement in Europe en Compulsory Licensing in Europe. Daarnaast doceert hij in het kader van de permanente educatie octrooigemachtigden en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook is hij lid van AIPPI en Young EPLAW. Paul is in 2015 beëdigd als advocaat.

Een greep uit de zaken van Paul Marcelis:

  • Bijstaan van Unilever in een internationaal geschil over antilichamen.
  • Accord bijstaan in verschillende farmaceutische geschillen, onder meer over methotrexaat.
  • Het bijstaan van Novozymes in een internationaal geschil over enzympreparaten.
  • Gedeon Richter bijstaan in een internationaal geschil over haar adalimumab octrooi.
  • Becton Dickinson bijstaan in een wereldwijd geschil over medische hulpmiddelen.