Brinkhof_Barbara_Mooij
Barbara Mooij Advocaat

Barbara Mooij

Advocaat

Barbara, advocaat bij Brinkhof, adviseert en procedeert op het gebied van het Nederlands en Europees octrooirecht, met name inzake farmaceutische uitvindingen, medische hulpmiddelen en biotech. Daarnaast behandelt zij ook zaken over procedurele kwesties en bewijsmaatregelen.

Eén van de ‘Key Lawyers’ in octrooirecht

Haar procespraktijkervaring heeft Barbara opgedaan in complexe octrooiprocedures bij de rechtbank en het gerechtshof te Den Haag. Ze is door The Legal 500 aangemerkt als één van Brinkhofs ‘Key Lawyers’ op het gebied van octrooirecht.

Ervaring & nevenactiviteiten

Barbara publiceert artikelen en schrijft regelmatig mee aan boeken en blogs over het octrooirecht. Ze is actief lid van AIPPI, ChIPs en Young EPLAW. Voordat Barbara haar studie Rechten startte, heeft ze cum laude het BSc-diploma behaald in Cosmetic Science met een focus op scheikunde en productontwikkeling. Daarna werkte ze bijna twee jaar op de R&D-afdeling van Unilever waar ze meewerkte aan de ontwikkeling en lancering van nieuwe producten. In 2019 behaalde ze haar master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Barbara is in februari 2020 beëdigd en werkt sinds 2019 bij Brinkhof.

Een greep uit de zaken van Barbara Mooij:

  • Het bijstaan van Accord in verschillende farmaceutische zaken, onder meer over cinacalcet.
  • Het bijstaan van Gedeon Richter in een internationaal geschil over hun adalimumab octrooi.