Rik Lambers (beëdigd in 2006) is gespecialiseerd in nationale en internationale octrooigeschillen. In het bijzonder procedeert en adviseert hij in farmaceutische zaken en op het gebied van biotechnologie, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Zijn expertise betreft daarnaast de bescherming van bedrijfsgeheimen en het treffen van specifieke (handhavings)maatregelen als bewijsbeslag.

Rik is redacteur van het Kluwer Patent Blog. Hij houdt zich intensief bezig met (de ontwikkelingen omtrent) het Unified Patent Court.

Voordat Rik in dienst trad bij Brinkhof was hij als onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Informatierecht. Hij studeerde Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam en een semester in San Francisco.

Rik heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectuele eigendom

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.