Life science, biotechnologie en farma

Op medisch en biotechnologisch gebied is wat ooit als science fiction werd afgedaan nu wetenschap geworden. Meer en meer is de mens in staat te opereren op het niveau van de bouwstenen van het leven zelf. Wij veranderen cellen in fabrieken voor antilichamen, om ons of onze oogsten te beschermen tegen gevaarlijke virale infecties.

Voor ondernemingen in deze sectoren die verder willen in hun ontwikkeling en dus pionieren, zijn de juridische aspecten complex en bewerkelijk. Vragen rijzen over de octrooieerbaarheid van hun innovaties, het verkrijgen van vergunningen voor R&D of het recht om bepaalde producten op de markt te brengen. Ook is de internationale concurrentie op deze zeer populaire markten intens. Hierdoor is er alom grote behoefte aan deskundige juridische ondersteuning.

Met experts die zowel over juridische als technische kennis beschikken, is Brinkhof één van de meest prominente advocatenkantoren op dit gebied.

Daarnaast krijgen farmaceutische bedrijven in de markt van vandaag na tijden van grote voorspoed te maken met serieuze uitdagingen. Met name innovatieve ondernemingen zien hun positie veranderen door het succes van ‘de generieken’. Alleen al om hun positie te behouden moeten zij hun octrooiportfolio’s optimaal beheren en handhaven. Generieke bedrijven zetten juist in op de vrijheid van concurrentie en de vrijheid om te profiteren van de ideeën van hun concurrenten.

In deze complexe omgeving met zijn veelkleurige internationale regelgeving hebben bedrijven belang bij advies van een specialistisch advocatenkantoor. Brinkhof biedt alle benodigde kennis en ervaring, of het nu gaat over octrooien, licenties, reclame of marktvergunningen, zowel op nationaal als Europees niveau.

Nieuws

Geen nieuws gevonden