Fashion & luxury goods

In wereld van de mode en luxury goods spelen merken, vormgeving en reclame een essentiële rol. In de mode volgen stijlen elkaar snel op en het verschil tussen origineel en navolger is daardoor niet altijd duidelijk. Stijl overnemen mag, een concrete uiting van de stijl overnemen is verboden. Collecties gaan steeds korter mee, zodat de druk om snel nieuwe ontwerpen te creëren toeneemt. Dit vergroot de juridische risico’s en daarmee de kans op allerlei geschillen.
De advocaten van Brinkhof kennen de modewereld goed. Zij hebben een jarenlange ervaring met het adviseren en procederen in deze branche. Juridische expertise gekoppeld aan een praktische benadering maakt Brinkhof tot een gewilde partner voor juridische bijstand.

Bij luxury goods zijn een goede opbouw en handhaving van merken, modellen en auteursrecht veelal doorslaggevend. Vaak gaat het om een bekende merken die een speciale bescherming genieten. Dat maakt het zowel aan de kant van de merkhouder als aan de kant van de handelaar een uitdagende markt, zeker ook op juridisch gebied. De advocaten van Brinkhof hebben veel ervaring met zowel het behandelen van dergelijke merkenportefeuilles als met het procederen erover. Zo nodig gaan zij tot het Hof van Justitie van de Europese Unie aan toe.

Nieuws

Geen nieuws gevonden