IT en uitbesteding (“outsourcing”)

Grote organisaties kunnen niet zonder uitgebreide IT-producten en -diensten. Ze zijn sterk afhankelijk van een goede werking daarvan. Onderhandelen over contracten op dit gebied en het opstellen ervan is uitermate specialistisch werk. IT-problemen zijn ingewikkeld, vaak bijzonder kostbaar en leiden niet zelden tot rechtszaken.

Het IT-team van Brinkhof assisteert nationale en internationale bedrijven, zowel leveranciers als gebruikers. Zij hebben ervaring met inkoop- en verkoopvoorwaarden op uiteenlopende gebieden als licenties, distributie, systeemontwikkeling, onderhoud, uitbesteding en e-commerce. De advocaten van Brinkhof zijn gericht op het voorkómen van procedures. Zo nodig voeren ze die echter, bijvoorbeeld over licentie-compliance of vastgelopen IT-projecten.

Een speerpunt van Brinkhof is de juridische ondersteuning van uitbesteding, zowel information technology outsourcing (ITO’s) als business process outsour-cing (BPO’s). Onze advocaten maken veelvuldig al tijdens de voorbereidingsfase deel uit van het team dat de offerteaanvraag (RFP of RFI) opstelt. Desgewenst nemen zij in de contractfase de leiding in de onderhandelingen. Brinkhof werkt nauw samen met specialisten op het gebied van inhoudelijke en organisatorische IT-aspecten. Ons IT-team heeft de ontvlechting van diverse outsourcingscontracten begeleid. Brinkhof is lid van Sourcing Nederland.

Nieuws

Geen nieuws gevonden

“Name to note.” – The Legal 500