Teun Burgers

“He is a very pleasant person to work with and takes the time to talk everything through.” – The Legal 500

Teun adviseert en onderhandelt over commerciële contracten met een focus op software en IT (sourcing, licenties, SaaS, distributie, e-commerce etc.). Hij treedt daarbij op voor zowel leveranciers als gebruikers. Verder heeft hij ervaring met de behandeling van IT geschillen (in mediation, arbitrage en bij de rechter) en met M&A transacties in de IT sector.

Teun is lid van de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA) en de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR).

Voor zijn komst naar Brinkhof in januari 2018 werkte Teun bij een internationaal advocatenkantoor. Hij heeft als advocaat ook in-house ervaring als secondee bij een telecommunicatieprovider, een FMCG bedrijf en een softwarehuis.

Teun heeft een bachelor rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht behaald en is cum laude afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Master ‘Internet, intellectuele eigendom en ICT’). In 2017 voltooide hij de postdoctorale opleiding Informaticarecht aan de Grotius Academie cum laude.

Teun heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • ICT-recht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.