Sjo Anne Hoogcarspel

“Easy to work with and proactive practitioners.” – Managing Intellectual Property IP Stars

Sjo Anne Hoogcarspel (beëdigd in 2006) is sinds 1 februari 2016 als counsel verbonden aan Brinkhof.

Sjo Anne adviseert en procedeert over een breed scala aan zaken op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht, met een nadruk op het merkenrecht, auteursrecht, modellenrecht en reclamerecht. Sjo Anne heeft ruime ervaring met het voeren van procedures voor zowel nationale als Europese instanties als BHIM en het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Daarnaast adviseert zij kunstinstellingen over kunstrecht en is zij gespecialiseerd in licenties, distributie, franchise, agentuur en andere commerciële contracten op het gebied van IE en kunstrecht. Ook wordt zij regelmatig betrokken bij M&A transacties om te adviseren over IE aspecten.

In de Chambers guide to the world’s leading lawyers is Sjo Anne omschreven als “skilled, responsive and efficient, who makes life easier with her proactive and precise approach”.

Sjo Anne is lid van vakorganisaties AIPPI, Marques, BMM, Vereniging voor Reclamerecht, Vereniging DFA en de Vereniging Kunst Cultuur en Recht. Zij geeft met enige regelmaat lezingen over onderwerpen gerelateerd aan haar praktijk en publiceert daarover in vaktijdschriften.

Voordat Sjo Anne bij Brinkhof begon, was zij als IE advocaat werkzaam bij Freshfields Bruckhaus Deringer LLP en Klos Morel Vos & Reeskamp. Ook heeft zij enige tijd in Düsseldorf bij KPMG Law gewerkt.

Sjo Anne is afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht in het civiele recht en aan de European Law School en aan de Universiteit van Amsterdam in het Informatierecht. Zij heeft daarnaast een Bachelor in de Kunstgeschiedenis behaald aan de Universiteit van Amsterdam.