Mzolisi Mtshaulana is in 2020 bij Brinkhof in dienst getreden. Zijn praktijk houdt zich voornamelijk bezig met adviseren en procederen op het gebied van Nederlands en Europees octrooirecht.

Mzolisi heeft werktuigbouwkunde gestudeerd in Zuid-Afrika en is een aantal jaren actief geweest in mechanische projecten en design voor hij de advocatuur betrad. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht, waar hij met honours zijn bachelor haalde, alsmede een master in Handels- en Ondernemingsrecht en een post-master in Intellectuele Eigendom en Knowledge Management. Zijn eindscripties gingen over de internationale import van geoctrooieerde goederen, het onderzoek naar octrooieerbaarheid in het Nederlandse rechtssysteem en uitzonderingen op het exclusieve gebruik van beschermde merken in het kader van de EU.

Mzolisi is ook docent aan de Universiteit Maastricht en research fellow bij het Institute for Globalisation and International Regulation (IGIR) aldaar. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij verschillende Nederlandse advocatenkantoren die actief zijn op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en heeft hij gewerkt als research associate bij een IE-onderzoeksbureau.