Leonie van Sloten (beëdigd in 2016) procedeert en adviseert op het gebied van het informatierecht en is in het bijzonder ervaren op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingsrecht.

Zij vertegenwoordigt cliënten in rechte en gedurende handhavingsprocedures van toezichthouders, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens en de Autoriteit Consument en Markt. Zij heeft namens cliënten geprocedeerd over privacy-gerelateerde overeenkomsten en de reikwijdte van privacyrechten (zoals het recht op inzage, het recht op correctie, het recht op verwijdering, et cetera).

Zij adviseert over de gehele breedte van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht, inclusief wet- en regelgeving omtrent spam (ongewenste e-mails), cookies, en online en offline marketing. Zij heeft praktische ervaring met het opzetten en implementeren van AVG-compliance programma’s en heeft cliënten in de financiële en retail sector daarin ondersteund. Leonie heeft tevens in-house ervaring opgedaan middels een secondment bij een internationale food retailer.

Leonie is lid van de Nederlandse Vereniging voor Privacyrecht (VPR).

Voor haar komst naar Brinkhof in oktober 2019 werkte Leonie vier jaren bij Kennedy Van der Laan in Amsterdam.

Leonie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht
  • Privacyrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.