Julian Eck (beëdigd in 2017) is hoofdzakelijk werkzaam op het gebied van nationaal en Europees octrooirecht.

In de zomer van 2016 heeft Julian stage gelopen bij Brinkhof, waarna hij in december 2016 in dienst is getreden. Hij heeft de bachelor Recht & ICT afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2016 is hij cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met als master Informatierecht. Voor zijn afstudeerscriptie deed hij onderzoek naar de invloed van het auteurscontractenrecht op de contractuele onderhandelingspositie van zelfstandige softwareprogrammeurs.

Zowel tijdens zijn bachelor als tijdens zijn master is Julian werkzaam geweest als juridisch medewerker bij verschillende rechtswinkels. Hier gaf hij kosteloos juridisch advies aan particulieren en kleine ondernemingen. In 2015 heeft Julian stage gelopen bij de praktijkgroep litigation and regulatory van een groot Amsterdams advocatenkantoor.

Julian heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.