Darya Bondarchuk (beëdigd in 2016) is als advocaat werkzaam op het gebied van het IT-, privacy-, informatie- en contractenrecht.

Darya studeerde in 2016 af aan de Universiteit van Amsterdam met als master Informatierecht. Zij schreef haar afstudeerscriptie over auteursrechten en geo-blocking in de Europese Unie.

Gedurende haar studie is Darya werkzaam geweest bij zowel grote advocatenkantoren als een klein niche kantoor en heeft zij een semester in Istanbul gestudeerd. Daarnaast heeft zij zich ingezet voor de rechtswinkel Clinic waar zij actief was bij (onder meer) de (kosteloze) juridische advisering van particulieren en de begeleiding van startups op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht, contractenrecht, informatierecht en privacy. Darya spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Russisch.

Darya heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • ICT-recht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.